Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jake Gyllenhaal

      Biografie

      Jacob "Jake" Gyllenhaal s-a nascut pe 19 decembrie 1980 in Los Angeles, California. Este fiul regizorului Stephen Gyllenhaal și al scenaristei Naomi Foner. Si-a inceput cariera la varsta de 11 ani, in filmul City Slickers (1991).

       

      In 2001 joaca in filmul Donnie Darko, in care a interpretat rolul unui adolescent cu probleme, jucand alaturi de sora sa, actrita Maggie Gyllenhaal. A jucat alaturi de Jennifer Aniston in The Good Girl (2002), apoi in comedia Walt Disney, Bubble Boy (2001) si in SF-ul The Day After Tomorrow (2004) impreuna cu Dennis Quad.

       

      A urmat rolul din Jarhead (2005), care i-a adus faima si atenția publicului. Filmul Brokeback Mountain (2005) in care a jucat alaturi de Heath Ledger, a castigat patru Globuri de Aur, patru premii BAFTA, iar Gyllenhall a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru prestatia sa.

       

      Cea mai importanta relatie a sa a fost cu actrita Kirsten Dunst. Este prieten cu Adam Levine, solistul trupei Maroon 5, cu care se cunoaste inca de la gradinita. Are 2 caini, pe care i-a numit dupa personajele din cartea sa favorita To Kill A Mockingbird.