Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jim Carrey

      Biografie

      Jim Carrey, nascut pe 17 ianuarie 1962 in Newmarket, Ontario, Canada este probabil cel mai celebru actor de comedie.  A interpretat roluri constant de mic copil, ba chiar si-a trimis si un CV la The Carol Burnett Show (1967) la varsta de 10 ani.

       

      Adolescenta lui Carrey ia o intorsatura tragica cand familia sa s-a mutat in Scarborough, Ontario, unde e nevoit sa lucreze in fabrica Titan Wheels. Jim mergea sa lucreze aici cate 8 ore pe zi dupa ce isi termina cursurile la scoala. Mai tarziu, s-au intors in Toronto unde Jim si-a facut debutul profesional la Yuk Yuk, unul dintre cluburile locale care l-a ajutat sa se perfectioneze in urmatorii ani.

       

      Primul sau rol principal in televiziune a fost in The Duck Factory (1984). Jim Carrey a continuat sa interpreteze roluri in filme ca: Once Bitten (1985), Peggy Shue Got Married (1986), Earth Girls Are Easy (1988), The Dead Pool (1988) si Ace Ventura: Pet Detective (1994).

       

      Au urmat The Mask (1994) si Batman Forever (1995), filme din care Carrey a castgat milioane de dolari.

      In 2000, Carrey a aparut in comedia fratiilor Farrelly, Me, Myself & Irene. De-a lungul carierei a castigat si a fost nominalizat la multe premii, care includ BAFTA, Globul de Aur sau premiile MTV.