Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Gerard Butler

      Biografie

      Gerard James Butler s-a nascut la 13 noiembrie 1969 in Glasgow, Regatul Unit, fiind cel mai tanar dintre cei trei copii ai lui Margarret si Edward Butler. Parintii sai au divortat cand el era inca un copil, el ajungand sa-si revada tatal doar la varsta de 16 ani. Tatal lui a murit cand Gerard implinise 20 de ani. 

       

      A urmat cursurile Universitatii din Glasgow unde a studiat sa devina avocat. Cariera sa a inceput atunci cand a fost abordat intr-o cafenea din Londra de actorul Steven Berkoff, care mai tarziu a aparut alaturi de Butler in filmul Attila (2001). Dupa aceea, Butler s-a hotarat sa renunte la cariera de avocat, pentru actorie.

       

      Filmul sau de debut a fost Mrs. Brown (1997) unde a interpretat rolul fratelui mai mic al lui Billy Connolly. In timp ce filma pentru film in Scotia, a mers la un picnic cu mama sa langa raul Tay, unde a auzit tipetele unui copil care inota cu un prieten.  Butler a sarit in apa si l-a salvat de la inec. A primit o diploma de onoare din partea Royal Humane Society, pentru curajul sau.

       

      Cariera sa a continuat cu roluri in filme precum: Reign of Fire (2002), Timeline (2003), Beowulf & Grendel (2005), RocknRolla (2008), The Ugly Truth (2009) si altele.