Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Edward Norton

      Biografie

      Edward Norton s-a nascut pe 18 august 1969. Tatal sau Edward era avocat si lucra pentru National Trust for Historic Conservation, iar mama sa, Robin Norton era fosta directoare a unei fundatii si totodata, profesoara si a murit de cancer pe 6 martie 1997.

       

      Edward are doi fraţi mai mici, ce se numesc James si Molly. De la varsta de 5 ani incoace, absolventul de la Yale a fost intotdeauna interesat de actorie. A urmat mai multe scoli de teatru de-a lungul vietii sale, si in cele din urma a reusit sa gaseasca de lucru pe scena din New York, ca membru al grupului Signature, care colabora cu regizorul si scenaristul Edward Albee.

       

      Pe timpul cand aparea in fragmentele lui Albee, la Hollywood, se cauta un actor tanar pentru a juca alaturi de Richard Gere intr-un nou thriller, Primal Fear (1996). Rolul ii fusese oferit lui Leonardo DiCaprio, dar el a refuzat. Gere era pe puncul de a renunta la acest proiect, satul sa mai astepte sa se gaseasca un tanar talentat, atunci cand Edward a dat auditie si a castigat rolul in fata celorlati 2000 de alti aspiranti.

       

      Inainte ca filmul sa fie lansat, prestatiile sale de pe platourile de filmare au facut senzatie la Hollywood si in scurt timp i s-au oferit roluri in  Everyone says I Love You (1996) si The People vs. Larry Flynt (1996). Edward a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar si a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar in filmul Primal Fear (1996).