Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ron Perlman

      Biografie

      Ron Perlman, un actor cu o pregatire normala, a aparut in nenumarate piese de teatru, filme artistice si productii TV. Locuieste in Los Angeles impreuna cu sotia sa, Opal si cei doi copii, Brandon si Blake. S-a nascut in Washington Heights, Manhattan, New York. Mama sa, Dorothy, locuieste inca acolo. Tatal sau, acum decedat, a fost baterist in trupa lui Artie Shaw.

       

      Cu o cariera de peste trei decenii, Perlman a lucrat alaturi de diversi actori, precum Marlon Brando, Sean Connery, Dominique Pinon, Brad Dourif, Ed Harris, John Hurt, Jude Law, Christina Ricci, Federico Luppi, Sigourney Weaver, Michael Wincott si Elijah Wood.

       

      A avut primul rol ca Amoukar, unul dintre membrii tribului din filmul lui Jean-Jacques Annaud, La guerre du feu (1981), film ce a castigat un Oscar si o nominalizare la Genie. Perlman a facut echipa cu Annaud din nou in 1986, de data aceasta in rolul cocosatului numit Salvatore, in Der Name der Rose (1986).

       

      A devenit faimos mai tarziu, cand a jucat rolul lui Vincent, omul-leu, alaturi de Linda Hamilton in The Beauty and the Beast (1987). Datorita muncii sale din acest film, a castigat un Glob de Aur.