Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jason Bateman

      Biografie

      Jason Bateman este un actor american, cunoscut pentru rolul sau ca Michael Bluth in serialul de televiziune "Arrested Development" (2003), precum si pentru rolul sau in "Valerie" (1986). S-a nascut in Rye, New York, Statele Unite ale Americii. Tatal sau, Kent Bateman, este regizor. Mama sa, Victoria Bateman, a fost un insotitor de zbor.

       

      In 1981, la varsta de 12 ani, tanarul Bateman si-a facut debutul in televiziune ca James Cooper Ingalls in "Little House on the Prairie" (1974): Uncle Jed, aparand in peste 18 episoade intr-un singur sezon. La mijlocul anilor 1980, el a devenit cel mai tanar regizor care a existat vreodata, atunci cand a regizat trei episoade din "Valerie" (1986), la varsta de 18 ani.

       

      In timpul anilor 2000, cariera lui Bateman in film a fost in crestere. In 2005, a castigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial de televiziune, musical sau comedie, pentru "Arrested Development" (2003) si a primit alte premii si nominalizari.

       

      Jason Bateman s-a bucurat de o viata de familie fericita alaturi de sotia sa, actrita Amanda Anka (fiica cantaretului Paul Anka). Primul lor copil, Francesca Nora Bateman, s-a nascut in Los Angeles, pe 28 octombrie 2006. Familia Bateman locuieste in Los Angeles, California.