Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Julia Roberts

      Biografie

      Julia Roberts (regina) a colaborat cu cei mai de seamă regizori ai industriei filmului. A jucat în filme cu încasări de peste 2,5 miliarde de dolari. A primit Oscarul pentru rolul principal din filmul Erin Brockovich. Roberts a atras atenţia publicului graţie din rolul ei din Mystic Pizza.

       

      A fost nominalizată la Oscar pentru rolul secundar din filmul Steel Magnolias. Următorul ei film, Pretty Woman, a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1990 şi i-a adus lui Roberts a doua nominalizare la Oscar. Au urmat interpretări memorabile în filmele: Flatliners, Sleeping with the Enemy, Dying Young, The Pelican Brief, Something to Talk About, Michael Collins, Stepmom, Mona Lisa Smile, America’s Sweethearts şi Everyone Says I Love You.


      Recent, Roberts a jucat rolul principal în Larry Crowne, alături de Tom Hanks, care a semnat scenariul, regia şi producţia acestui film. A mai jucat şi în Eat Pray Love, inspirat de memoriile lui Elizabeth Gilbert şi regizat de Ryan Murphy. De asemenea, Roberts a jucat cu Clive Owen în Duplicity, regizat de Tony Gilroy, şi a apărut în comedia Valentine’s Day, regizată de Garry Marshall.


      În 1997, a jucat în filmul de mare succes comercial My Best Friend’s Wedding, regizat de P.J. Hogan, precum şi în thrillerul lui Richard Donner Conspiracy Theory, cu Mel Gibson. În 1999, a jucat în două filme cu succes la box-office: Notting Hill, cu Hugh Grant, regizat de Roger Michell, şi Runaway Bride, în care Roberts a colaborat din nou cu partenerul ei din Pretty Woman, Richard Gere, şi cu regizorul Garry Marshall.

       

      Roberts i-a dat voce personajului Charlotte, din filmul de animaţie Charlotte’s Web şi a debutat pe Broadway în piesa "Three Days of Rain".