Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      John Cusack

      Biografie

      John Cusack este, la fel ca cele mai multe dintre personajele sale, un erou neconventional. Actorul, nascut la Chicago in 1966, a reusit sa-si construiasca o cariera de succes la Hollywood, evitand in acelasi timp centrul atentiei mass-media.

       

      Cu exceptia mamei sale, Nancy (o fosta profesoara de matematica), cei din familia Cusack lucreaza toti in lumea showbiz-ului: tatal, Dick Cusack este actor si regizor, iar fratii lui, Joan Cusack, Ann Cusack, Bill Cusack si Susie Cusack sunt tot actori.

       

      Ca si fratele si surorile sale, John a devenit membru al Chicago Piven Theatre Workshop in timp ce era inca in scoala elementara. La varsta de 12 ani, avea deja multe aparitii in produsctii de scena si filme comerciale. Si-a facut debutul in film la 17 ani, jucand alaturi de Rob Lowe si Andrew McCarthy, in comedia romantica Class (1983).

       

      Tanarul Cusack este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru ceea ce ar putea fi considerat ultimul sau rol ca adolescent: Lloyd Dobler in Say Anything ... (1989).  In urmatorii ani, John Cusack a aparut in multe piese de teatru, a produs si regizat productii pentru trupa de teatru din Chicago, The New Criminals, pe care a infiintat-o in 1988.