Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Marisa Tomei

      Biografie

      Marisa Tomei s-a nascut pe 4 decembrie 1964, in Brooklyn, New York. Mama ei, Patricia "Addie" Tomei, era profesor de engleza si tatal sau Gary Tomei, avocat. Marisa are de asemenea, un frate, Adam Tomei, care este tot actor. Cand era mica, mama Marisei ii corecta frecvent limbajul, ca sa elimine accentul ei de Brooklyn.

       

      In adolescenta, Marisa a studiat la Liceul Edward R. Murrow si a absolvit in promotia anului 1982. Era in primul an de facultate la Universitatea din Boston, atunci cand a abandonat studiile pentru un rol in drama CBS, "As the World Turns" (1956).

       

      Acest rol a ajutat-o sa patrunda in lumea cinematografiei: in 1984, si-a facut debutul in film, cu un mic rol in Flamingo Kid (1984). Trei ani mai tarziu, Marisa Tomei a devenit cunoscuta, datorita rolului ei ca Maggie Lawton, colega de camera a Lisei Bonet, din comedia A Different World (1987).

       

      Succesul ei a aparut in 1992, atunci cand a jucat in My Cousin Vinny (1992), interpretare care i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Mai tarziu in acelaşi an, a jucat in filmul biografic Chaplin (1992), regizat de Richard Attenborough, dupa care a obtinut primul ei rol principal, in filmul Untamed Heart (1993).