Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ian McShane

      Biografie

      Nascut in Blackburn, Anglia, Ian McShane este fiul unui jucator profesionist de fotbal Harry McShane, care a jucat pentru Manchester United. A urmat cursurile Academiei Regale de Arta Dramatica. Ian si sotia lui, Gwen Humble, locuiesc in Venice Beach, California.

       

      A jucat in peste treizeci de filme, printre care filmul indian Nine Lives, scris si regizat de Rodrigo Garcia. Si-a facut debutul in film in 1962, in The Wild and The Willing, care l-a condus spre alte roluri in: The Battle of Britain, The Last of Sheila, Villain (alaturi de Richard Burton) si Exposed.

       

      Activitatea anilor 2000 a inclus roluri in filme ca Scoop, Sexy Beast, Agent Cody Banks si We Are Marshall. In Statele Unite, este cel mai bine cunoscut pentru rolul reprezentand figura istorica Al Swearengen in serialul HBO, Deadwood. Pentru performantele sale in acest rol, a castigat  Premiul Golden Globe pentru cel mai bun actor intr-o drama de televiziune si a fost, de asemenea, nominalizat la premiile Emmy si SAG.

       

      Ian McShane a jucat recent in blockbusterul Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films, Pirates of the Caraibe: On Stranger Tides, drept temutul pirat Blackbeard, alaturi de Johnny Depp, Geoffrey Rush si Penelope Cruz.

       

      Filmul este regizat de Rob Marshall (Chicago, Memoirs of a Geisha) si premiera este programata pentru data de 20 mai 2011. Vara trecuta, Ian McShane a jucat rolul lui Waleran Bigod, in productia de televiziune, The Pillars of the Earth, bazat pe cel mai bine vandut roman al lui Ken Follet.