Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Salma Hayek

      Biografie

      Senzationala Salma Hayek s-a nascut pe 2 septembrie 1966, in orasul infloritor al uleiului, Coatzacoalcos, Mexic. Hayek a recunoscut deschis ca ea si fratele ei, Sami, au fost rasfatati de parintii lor. Tatal, era un om de afaceri libanez-mexican, iar mama, o cantareata mexicana de opera.

       

      Dupa ce a vazut filmul Willy Wonka & Chocolate Factory (1971) intr-un cinematograf local, Salma s-a decis sa devina actrita. Educaţia ei a inclus un stagiu la o scoala de calugarite din New Orleans, unde a facut cateva pozne si in scurt timp, a fost exmatriculata. Numai dupa ce a studiat la Universitatea Iberoamericana din Mexico City, Salma s-a simtit pregatita sa urmeze o cariera profesionala in actorie.

       

      In scurt timp, a primit rolul titular din "Teresa" (1989), o telenovela de mare succes care i-a adus statutul de star in Mexic. Cu toate acestea, nerabdatoare sa faca filme, in 1991 Hayek a abandonat filmarile pentru telenovela si Mexicul, pentru a pleca la Los Angeles. Fanii cu inima franta, au raspandit zvonuri ca Salma avea o aventura secreta cu presedintele Mexicului si a plecat pentru a scapa din mainile sotiei lui.

       

      Actrita de 24 ani a mers cu entuziasm la Hollywood, dar a aflat repede ca actritele latine au fost, in mare parte, distribuite ca amante ce lucrau ca servitoare si prostituate locale. Pana la sfarsitul anului 1992, Salma Hayek a avut numai roluri nesemnificative. A aparut in "Street Justice" (1991), "The Sinbad Show" (1993), "Nurses" (1991) si ca servitoare sexy in serialul HBO "Viata ca-n Filme" (1990).