Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Michael Caine

      Biografie

      Nascut cu numele de Maurice Micklewhite in Londra, Michael Caine provine dintr-o familie saraca. Tatal lui era portar la o piata de peste, iar mama sa, muncea cu ziua. A parasit scoala la 15 ani si a avut o serie de locuri de munca din clasa muncitoare, inainte sa se inroleze in armata britanica, unde a luptat in timpul razboiului din Coreea.

       

      La intoarcerea in Anglia, s-a orientat spre teatru si a primit un loc de munca ca asistent manager de scena.

      A adoptat numele de Caine la sfatul agentului sau, inspirat de o reclama la The Caine Mutinity (1954). In anii care au urmat, a lucrat in mai mult de 100 de drame de televiziune, cu firme de pe intreg teritoriul Angliei si in piesa de succes, "The Long and The Short and The Tall".

       

      Zulu (1964), povestirea unei batalii istorice din secolul al 19-lea, din Africa de Sud, intre soldatii britanici si razboinicii Zulu, l-a adus pe Caine in atentia internationala. In loc de a fi distribuit in rolul soldatului de rang inferior Cockney, el a jucat rolul unui ofiter aristocratic. Desi "Zulu" a avut un succes imens, Michael Caine a devenit un adevarat star in urma rolului Harry Palmer in The Ipcress File (1965) si rolului titular din Alfie (1966).