Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Vera Farmiga

      Biografie

      Vera Farmiga este o actrita ucrainean-americana care a primit o nominalizare la premile Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, datorita performantei sale din filmul  Up in the Air (2009). A fost nascuta cu numele de Vera Farmiga Ann, pe 6 august 1973, in Passaic County, New Jersey, Statele Unite ale Americii.

       

      Vera nu a vorbit engleza pana la varsta de sase ani si a fost crescuta intr-o casa ucraineana strict catolica, de tatal ei, Michael (Mykola) Farmiga si mama ei, Lyubov (Liuba) Farmiga. Mai are sase frati. A studiat la o scoala catolica ucraineana si mai tarziu, la o scoala publica.

       

      Tanara Vera Farmiga a fost o fata timida, ce purta ochelari in timp ce canta la pian. A trecut la  lentilele de contact, cand s-a apucat de dans. In timpul adolescentei, mergea in turnee cu o companie ucraineana de dans. In 1991, a absolvit de la Liceul Hunterdon Central. Initial, a vrut sa devina optometrist, dar s-a razgandit si a studiat actoria la Scoala de Arte de la Universitatea Syracuse.

       

      In 1996, si-a inceput cariera profesionala in actorie, debutand pe Broadway in piesa "Taking Sides". In acelasi timp, si-a facut debutul in televiziune cu rolul de Catlin, alaturi de Heath Ledger, necunoscut pe atunci, in serialul de aventura "Roar" (1997). In 1998, Vera Farmiga si-a facut debutul pe marele ecran, in drama Intoarcere in Paradis (1998).