Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ed Harris

      Biografie

      Ed Harris si-a castigat reputatia ca fiind unul dintre cei mai talentati actori din timpul nostru. S-a nascut in Tenafly, New Jersey. Dupa absolvirea liceului, s-a inscris la Universitatea Columbia din New York, unde a jucat fotbal. Dupa ce a vizionat productii locale de teatru, Harris a devenit interesat de actorie.

       

      A abandonat Columbia si s-a indreptat spre Oklahoma, unde locuiau parintii sai si s-a inscris la departamentul de teatru al Universitatii din Oklahoma. Dupa absolvire, s-a mutat la Los Angeles pentru a-si gasi de lucru. A inceput sa apara in productii de teatru si televiziune. A obtinut primul sau rol principal intr-un film, in Knightriders (1981). 

       

      Doi ani mai tarziu, a primit aprecieri din partea criticilor, pentru rolul astronautului John Glenn din The Right Stuff (1983). In acelasi an, si-a facut debutul pe scena, in New York, in piesa lui Sam Shepard "Fool for Love", un spectacol care i-a adus un premiu Obie pentru cel mai bun actor.  Anul 2000 inseamna debutul regizoral al lui Ed Harris prin filmul, premiat la Oscar, "Pollock".