Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Stanley Kubrick

      Biografie

      Stanley Kubrick s-a nascut in New York si a fost considerat un copil inteligent, in ciuda rezultatelor slabe de la scoala. In speranta ca o schimbare de peisaj i-ar aduce o mai buna performanta academica, tatal lui, Jack (un fizician), l-a trimis in 1940 la Pasadena, California, pentru a locui cu unchiul sau Martin Perveler.

       

      Intorcandu-se la Bronx in 1941, pentru ultimul an de liceu, nu pareau sa fie multe schimbari in atitudinea sa sau rezultatele obtinute. Cu speranta de a gasi ceva ce l-ar putea interesa pe fiul sau, Jack l-a dus pe Stanley la sah, obtinand astfel rezultatul dorit. Kubrick a facut o pasiune pentru acest joc, devenind rapid un jucator profesionist.

       

      Sah-ul urma sa devina un element important pentru Kubrick in anii urmatori, de multe ori ca un instrument in confruntarea cu actori recalcitranti, dar si ca un subiect artistic in filmele sale. Decizia lui Jack Kubrick de a-i darui fiului sau un aparat foto la cea de-a treisprezecea aniversare, s-a dovedit a fi o mutare si mai inteleapta: Kubrick a devenit pasionat de fotografie, mergand adesea in excursii in jurul New York-ului pentru a face poze, pe care le developa apoi in camera intunecata a unui prieten.

       

      Dupa ce a vandut o fotografie revistei Look, Stanley Kubrick a inceput sa colaboreze cu echipa de fotografi de acolo, iar la varsta de saptesprezece ani i-a fost oferit un loc de munca ca fotograf ucenic. In urmatorii cativa ani, Kubrick a avut misiuni periodice pentru "Look" si impreuna cu prietenul sau Alexandru Singer, a planificat o scena intr-un film. In 1950, si-a folosit toate economiile pentru a produce documentarul Day of the Fight (1951).