Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Kenneth Branagh

      Biografie

      Kenneth Charles Branagh s-a nascut pe 10 decembrie 1960, in Belfast, Irlanda de Nord, fiind fiul lui William Branagh, un tamplar si al lui Frances Branagh, ambii nascuti in 1930. Kenneth mai are un frate, pe nume William Branagh Jr., nascut in 1955 si o sora, Joyce Branagh, nascuta in 1970.

       

      La varsta de 23 de ani, Branagh s-a alaturat Companiei Regale Shakespeare, unde a interpretat roluri in "Henry V" si "Romeo şi Julieta". La 29 de ani, a regizat filmul Henric al V-lea (1989), in care a si jucat alaturi de sotia sa, Emma Thompson. Filmul i-a adus nominalizari la premiile Oscar pentru cel mai bun actor si cel mai bun regizor.

       

      In 1993, a adus din nou operele lui Shakespeare in fata publicului, cu adaptarea Much Ado About Nothing (1993), in care au jucat staruri precum Denzel Washington si Keanu Reeves. La 30 de ani, si-a publicat autobiografia si patru ani mai tarziu, a regizat si a jucat ca "Victor Frankenstein" in filmul de marele buget, adaptat dupa romanul lui Mary Shelley, Frankenstein (1994), cu Robert De Niro in rolul principal.

       

      Comentariile rautacioase s-ar putea sa fi avut efect asupra casatoriei lui, pentru ca, in octombrie 1995, el si Thompson si-au anuntat divortul. In 1996, Branagh a scris, a regizat si a jucat intr-o adaptare a piesei Hamlet (1996). In ultimii ani, Kenneth Branagh a jucat intr-o serie de filme, cum ar fi Celebrity (1998), Wild Wild West (1999) si a pus voce in The Road to El Dorado (2000).