Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Billy Crudup

      Biografie

      Billy Crudup s-a nascut pe data de 8 iulie 1968 in Manhasset, New York. Provine dintr-o familie cu trei copii, el fiind cel mijlociu. A copilarit in Texas si Florida, unde a interpretat roluri minore in diferite piese scolare si isi incanta familia si prietenii cu diferite interpretari.

       

      A studiat la Universitatea din Carolina de Nord, unde si-a aratat interesul pentru actorie. In 1994, a primit o diploma Master of Fine Arts de la scoala de arte Tisch din New York. Un an mai tarziu s-a facut remarcat pe Broadway, jucand in piesa lui Tom Stoppard, ”Arcadia”, de pe urma careia a primit un premiu din partea criticilor, pentru cea mai buna interpretare a unui novice in domeniu.

       

      Primul sau rol important intr-un film pe marele ecran, a fost cel din Grind (1997), a carui productie a inceput in 1994, dar a fost finalizat abia trei ani mai tarziu. In 1996 a jucat alaturi de nume mari ale cinematografiei: Brad Pitt, Jason Patric si Barry Levinson, in drama Sleepers (1996).

       

      A urmat apoi o scurta aparitie in filmul lui Woody Allen, Everyone Says I Love You (1996), iar un an mai tarziu a aparut intr-un alt film important, Inventing The Abbots (1997). Se zvoneste ca Billy Crudup ar fi refuzat o auditie pentru rolul principal din Titanic, cautand roluri ceva mai serioase si mai provocatoare, cum ar fi cel din Without Limits (1998).