Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Beau Bridges

      Biografie

      Beau Bridges este fiul actorului Lloyd Bridges si al sotiei acestuia, iubita lui din facultate, Dorothy Bridges Dean. Nascut la doar doua zile dupa atacul de la Pearl Harbour, el a venit pe lume la lumina lumanarilor, din cauza unei intreruperi de curent. Numele sau real este Lloyd Bridges Vernet III, dar parintii au inceput sa-i spuna ”Beau”, dupa fiul lui Ashley Wilkes din Pe aripile vantului (1939), o carte pe care o citeau la acea vreme.

       

      Fratele sau mai mic, actorul Jeff Bridges, s-a nascut in 1949, iar sora sa Cindy Bridges, in anul urmator. Beau a jucat baschet la UCLA in primul sau an de studiu. Anul urmator, s-a transferat la Universitatea din Hawaii, dar a renuntat pentru a urma o cariera in actorie, obtinand primul sau rol important in 1967.

       

      Beau Bridges a avut doi copii cu prima sotie, Julie Landfield: Jordan Bridges si Casey Bridges (adoptata). Cu cea de-a doua sotie, Wendy Treece Bridges, a avut trei copii: Dylan (nascut in 1985), Emily (nascuta in 1987) si Ezekiel Jeffry. In timpul liber, ii place sa cante la chitara, sa inoate si sa faca surfing. Este, de asemenea, implicat in actiuni pentru protejarea mediului si combaterea violentei.