Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Ciarán Hinds

      Biografie

      Ciarán Hinds s-a nascut in Belfast, Irlanda de Nord, pe 9 februarie 1953, intr-o familie cu cinci copii, el fiind singurul baiat. Tatal sau era medic si spera ca Ciarán ii va calca pe urme, dar acest lucru nu s-a intamplat. Mama lui Moya, era actrita si ea a fost cea care l-a influentat sa devina actor.

       

      Desi s-a inscris la Universitatea Queens din Belfast pentru a studia dreptul, a renuntat pentru a urma cursurile de actorie de la RADA. Si-a inceput cariera pe scena de la Glasgow Citizens’ Theatre in productia ”Cinderella”. A lucrat acolo cativa ani, timp in care a jucat in numeroase piese de teatru, cum ar fi ”Arsenic” si ”Old Lace and Faust”.

       

      Cariera sa in teatru a inclus si colaborarea sa cu The Field Day Company si turnee mondiale. A avut aparitii in cateva productii ale Royal Shakespeare Company, inclusiv rolul principal in ”Richard III”. A debutat in film in anul 1981, in pelicula ”Excalibur”, in care a jucat alaturi de actori talentati, precum Liam Neeson, Gabriel Byrne si Patrick Stewart.

       

      Pe langa munca sa din filme, Ciarán Hinds a avut aparitii si in productii de televiziune. Rolurile sale de Mr. Rochester in Jane Eyre (1997) (TV) si Captain Wentworth in Persuasion (1995), i-au crescut popularitatea si i-au adus aprecieri din partea criticilor.