Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Sarah Polley

      Biografie

      Sarah Polley este o actrita de renume din Canada. S-a nascut la data de 1 august 1979, in Toronto, Ontario. Tatal ei, Michael Polley, a jucat cu ea in filmul The Adventures of Baron Munchausen (1988) si in serialul de televiziune "Road to Avonlea" (1989), iar mama ei, Diane Polley, a fost directoare de casting si actrita.

       

      Sarah si-a inceput cariera in actorie, la insistentele mamei ei, la varsta de patru ani, urmandu-l pe fratele ei mai mare Mark Polley. Celalalt frate al ei, John Buchan, este director de casting si producator. A devenit cunoscuta atunci cand a fost distribuita in filmul Lantern Hill (1990) (TV), rol pentru care a castigat in 1992, un premiu Gemini, echivalentul canadian al Emmy. Produs de Kevin Sullivan, filmul este o adaptare a cartii scrise de Lucy Maud Montgomery.

       

      Atunci cand Sullivan a creat un serial de televiziune bazat pe munca lui Montgomery, a distribuit-o pe Sarah in rolul principal din "Road to Avonlea" (1989), ca Sara Stanley. Serialul a ajutat-o pe Sarah Polley sa ajunga pe primul loc al starurilor televiziunii canadiene, la varsta de 14 ani.