Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Glenn Close

      Biografie

      Nominalizata de cinci ori la premiile Oscar, actrita Glenn Close, s-a nascut pe 19 martie 1947, in Greenwich, Connecticut. A avut deseori aparitii pe Broadway, pana in anul 1982, cand a fost distribuita ca Jenny Fields in filmul The World According to Garp (1982), alaturi de Robin Williams.

       

      Pentru acest rol a fost nominalizata la premiile Oscar, pentru cea mai buna actrita in rol secundar. In anul urmator a fost distribuita ca Sarah Cooper, in comedia The Big Chill (1983), pentru care a primit o a doua nominalizare la premiile Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

       

      In cel de-al treilea film, Close a portretizat-o pe Iris Gaines, o fosta iubita a jucatorului de baseball Roy Hobbs (Robert Redford), intr-unul din cele mai reusite filme despre sport, The Natural (1984). Pentru cea de-a treia si ultima data, Close a fost nominalizata la premiile Oscar.

       

      Glenn Close si-a continuat cariera cu aparitii in filme precum The Stone Boy (1984), Maxie (1985) si Jagged Edge (1985). In 1987, Close a fost distribuita in filmul cu succes la box office, Fatal Attraction (1987), in care a jucat rolul lui Alex Forrest, alaturi de Michael Douglas si Anne Archer.