Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Michelle Yeoh

      Biografie

      Michelle Yeoh a invatat mai intai sa vorbeasca limba engleza si apoi chineza. A inceput sa ia lectii de balet la varsta de 4 ani. In timpul adolescentei, s-a mutat la Londra pentru a studia la Academia Regala. Dupa o scurta cariera de dansatoare, a castigat doua concursuri de frumusete, unul in Malaysia si celalalt in Australia.

       

      Prima ei aparitie in fata camerelor de filmat a fost in anul 1984, intr-o reclama, alaturi de starul Jackie Chan. Un an mai tarziu, a inceput sa joace in filme de actiune, produse de D&B Films in Hong Kong. A folosit mai intai numele de Michelle Khan si apoi cel de Michelle Yeoh.

       

      Foloseste multe din miscarile din dans in filmele in care joaca. In mod ironic, Michelle nu stie sa citeasca in chineza, avand nevoie de altcineva pentru a-i citi scenariile. In 1988 s-a casatorit cu directorul companiei D&B Films, Dickson Poon si in acelasi timp, s-a retras de pe platourile de filmare. Desi au divortat in anul 1992, Michelle este foarte apropiata de cea de-a doua sotie a lui Poon.

       

      Dupa divort, Michelle Yeoh s-a reintors cu succes in cinematografie, devenind cunoscuta publicului chinez in urma rolurilor din filmul James Bond, 007 si Imperiul Zilei de Maine (1997) si productia Wo hu cang long (2000). Are propria casa de productie, Mythical Films.