Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      LL Cool J

      Biografie

      L.L. Cool J s-a nascut cu numele de James Todd Smith, pe 4 ianuarie 1968 in Bay Shore, Long Island, New York. Todd nu a avut o copilarie prea fericita. La varsta de patru ani, a fost prezent la scena in care mama si bunicul lui, au fost impuscati de tatal sau. Dupa ce s-a recuperat, mama lui,Ondrea, a inceput sa iasa cu un tanar terapeut pe care l-a cunoscut in timpul in care a fost internata la spital.

       

      Acesta se purta frumos cu ea, dar il abuza fizic si verbal pe Todd. In acea perioada, Todd a inceput sa poarte palarii si nimeni nu l-a mai vazut cu capul descoperit pana acum. In cele din urma, mama sa si-a dat seama cu ce fel de persoana traia si l-a parasit.

       

      Todd si-a gasit un refugiu in hip-hop. S-a indragostit de acest gen de muzica, la varsta de noua ani, iar la unsprezece, deja compunea versuri si creea propriile melodii cu ajutorul unui echipament de dj, daruit de bunicul sau. La 15 ani, a luat numele de scena L.L. Cool J, care inseamna “Ladies Love Cool James”.

       

      Un an mai tarziu, in 1984, L.L. l-a cunoscut pe Rick Rubin, care l-a ajutat sa faca piesa, “I Need a Beat” si sa o trimita impresarului Russell Simmons. Acesta l-a placut si cei doi au infiintat Def Jam Recordings.  In 1985 a lansat primul sau album “Radio”. Tot in acel an, si-a inceput cariera in actorie, cu rolul din Krush Groove (1985).