Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Catalina Grama

      Biografie

      Cătălina Alexandra Grama este cunoscută publicului român sub pseudonimul Jojo. Artist multivalent tratează cu seriozitate fiecare proiect în parte. 

       

      S-a născut în familia Georgetei și a lui Tiberiu Ionescu, la 03.00 am, pe 22 aprilie 1981, în București, România. După căsătoria din septembrie 2009 cu Ionut Grama, își schimbă numele de familie, în Grama. Cătălina locuiește în București, alături de familia ei.

       
      Copil fiind, și-a petrecut toate vacanțele în zona Moldovei, în satul Ceahlău, la poalele masivului care poartă același nume. Este foarte atașată de locurile care poarta amintirile copilăriei sale și de tradițiile zonei Moldovei.

       

      Artist multivalent, se ocupă cu seriozitate de fiecare proiect în parte. Atunci când are timp liber pictează și scrie poezie, talent moștenit de la tatăl ei. Într-unul dintre ultimele sale interviuri și-a exprimat dorința de a publica o parte dintre scrierile sale, așa că în curând ne putem aștepta la lansarea unui volum de versuri care să îi poarte semnătura.

       

      Premii:

       

      • 2000 - Premiul pentru "Cel mai bun videoclip" la Premiile Otto Bravo în colaborare cu MTV.

       
      • 2006 Premiul "Golden Award for Excellence" - "Transpiratia strica reputatia" 

       
      • 2010 Premiul "Vasilica Tastaman" în cadrul Premiilor organizate de Societatea Umoristică "Pacala", eveniment desfășurat la Casa Universitarilor din București.

       

      Biografie:

       

      1996 - Pseudonimul "JOJO"
      La vârsta de 15 ani este descoperită de primul ei agent, cel de la care va primi pseudonimul Jojo, pe care l-a folosit ca nume de scenă pentru parcursul ei muzical. Devine solista a grupului dance U-Nite alături de care, dupa lansarea albumului Dance Attack, rămâne patru ani.

      1997 - Prezentatoare TVR - emisiune pentru copiii 
      Semnează primul contract de prezentator TV

      , cu Televiziunea Română, pentru un format dedicat copiilor. "Kiki Riki Miki" este emisiunea cu cel mai mare succes în rândurile celor mici dintre emisiunile de acest gen.

      1999 - Anna Freud și licența în actorie
      Începe cursurile de actorie la clasa celebrului actor și profesor, Virgil Ogășanu, în cadrul Facultății de Arte la Universitatea Hyperion din București. După absolvirea școlii se ocupă exclusiv de această meserie. Susține examenul de licență jucând rolul fiicei lui Freud - Anna - din piesa "Vizitatorul" a lui Eric-Emmanuel Schmitt.

      2000 - Premiul pentru "Cel mai bun videoclip"
      Renunță la emisiunile tv în favoarea carierei muzicale și lansează primul album solo "X-plore My….". Cătălina a fost primul interpret român care a filmat un videoclip în afara granițelor țării, la Londra. Videoclipul "Roz" primește premiul pentru cel mai bun videoclip la Premiile Otto Bravo în colaborare cu MTV din același an.

      2001 - Întâlnirea cu A.S.R Albert de Monaco
      Semnează cu "Way Press International" pentru a deveni imaginea unei campanii antidrog europene. 
      Participă de două ori la Festivalul de la Cannes și este invitată trei ani la rând la "Balul Trandafirilor" la Monaco pentru promovarea documentarului "Fallen angels", realizat în urma călătoriilor sale din cadrul campaniei în Franța, Bulgaria, Grecia, Turcia și Afganistan. Primește felicitarile Alteței Sale Regale Albert de Monaco pe care îl întâlnește la primul ei bal.

      2002 - Divertis și Serviciul Român de Comedie
      Este cooptata ca actriță de comedie în echipa celui mai iubit grup de umor din România, Divertis, alături de care își va petrece urmatorii opt ani. Emisiunile sunt difuzate în prime-time, pe Antena 1. 
      În prezent emisiunea a devenit producția studiourilor Media Pro și poartă numele de Serviciul Roman de Comedie (SRC). 
      Cătălina poate fi urmarită în fiecare duminică, începând cu 09.30 pm, pe postul ProTv.

      PERSONAJELE DIN TEATRU
      Primul rol într-o piesă de teatru. 
      2003 Tanța din "Tanța și Costel" la Teatrul George Ciprian din Buzău, regia Atilla Vizauer; 
      2004 - Godspell (Wendy); 
      2006- Luiza din "Petrecere într-un pian cu coada", regia Alexandru Repan, Teatrul Nottara din București; 
      2007 Monica din "Poker" în regia lui Alexandru Tocilescu, Teatrul de Comedie din București; 
      2008 - Polly "Opera de trei parale", regia Diana Lupescu, Teatrul Nottara din Bucuresti.
      2005 - FILMUL DE LUNGMETRAJ
      "Un caz de dispariție" în regia lui Dan Păduraru. Interpretează primul ei rol negativ, Mara. 

      2006 - REXONA
      Devine imaginea brandului "Rexona" în cadrul campaniei de educare și formare la nivel social, "Transpirația strică reputația". Prin intermediul acestei idei, premiate cu "Golden Award for Excellence", Cătălina a atras atenția asupra unui subiect tabu până atunci. Din acel moment și până în prezent, artista a reprezentat Rexona în cadrul diverselor campanii organizate de Unilever. 
      Din 2009, Cătălina a devenit imaginea faimosului brand în șapte țări din estul Europei.

      2009 - DEBUTUL cinematografic și Sergiu Nicolaescu
      Debutează pe marele ecran în producția studiourilor Media Pro Pictures, "Poker", film în regia lui Sergiu Nicolaescu. Monica, personajul Cătălinei joacă alături de Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Horațiu Mălăele, Mircea Diaconu, Jean Constantin. Lucrul alături de unul dintre cei mai valoroși regizori români o ajută să se descopere ca actriță. Comedia are succes la publicul roman si Catalina este considerata unul dintre elementele principale care reusesc sa atraga aplauzele in salile pline de cinema.

      2010 - The Godmother (Premiera 29.04.2011)
      Primește un alt rol comic, în filmul "The Godmother" (Nașa) susținut de Media Pro Pictures, în regia lui Virgil Nicolaescu. Interpretat pentru a doua oară în cariera ei un personaj negativ, dar plin de umor. Katia, personajul interpretat de Cătălina, este o mercenara loială clanului ei, care intră în tot felul de situații neprevazute care stârnesc râsul spectatorilor.