Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Sal Mineo

      Biografie

      Salvatore Mineo Jr. a fost fiul parintilor Josephine si Sal Sr., care au imigrat in Statele Unite, din Sicilia. Are trei frati, Michael, Victor si Sarina. Sal a fost dat afara de la o scoala parohiala si pe la varsta de opt ani, facea parte dintr-o gasca dintr-un cartier din Bronx.

       

      A urmat cursurile unei scoli de dans, iar dupa ce a fost arestat pentru jaf la varsta de zece ani, Sal a avut de ales intre detentie pentru minori si o scoala de actorie. In scurt timp, a aparut in piesa de teatru ”The Rose Tattoo”, cu Maureen Stapleton si Eli Wallach si in ”The King and I”, cu Gertrude Lawrence si Yul Brynner.

       

      La varsta de 16 ani, a jucat in Six Bridges to Cross (1955), alaturi de Tony Curtis si in acelasi an a interpretat rolul lui Plato, in productia lui James Dean, Rebel Without a Cause (1955). Pentru performanta sa din acest film, a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor.

       

      La sfarsitul anilor 1960, inceputul anilor 1970, Sal Mineo a continuat sa lucreze in televiziune si filme, in productii precum Escape from the Planet of the Apes (1971) si ”Harry O” (1973). In 1975, a revenit pe scena, in productia din San Francisco ”P.S. Your Cat Is Dead”.