Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Helen McCrory

      Biografie

      Actrita Helen McCrory a studiat la Drama Centre, Londra. Si-a inceput cariera pe scenele din Marea Britanie. A castigat premiul Manchester Evening News pentru cea mai buna actrita, cu performanta din “Blood Wedding” si premiul Ian Charleson pentru rolul "Rose Trelawney" din “Trelawney of The Wells”.

       

      Munca sa din teatru a atras aprecierea criticilor si o multime de fani. Una dintre productiile care a ajutat-o sa-si consolideze cariera, este “Les Enfants du Paradis” de la Royal Shakespeare Company, in care a jucat alaturi de Joseph Fiennes, Rupert Graves si James Purefoy.

       

      Aparitiile sale de la teatrul Almeida, includ piesele “The Triumph of Love”, alaturi de Chiwetel Ejifor si “Five Gold Rings”, alaturi de Damian Lewis.  De asemenea, Helen a lucrat la Donmar Warehouse, in productii precum “How I Learnt to Drive”, “Old Times”, “Twelfth Night” si “Uncle Vanya”.

       

      Pentru performanta din “Twelfth Night”, Helen McCrory a fost nominalizat la premiul Evening Standard Best Actress si la premiile New York Drama Desk. Helen si-a gasit timp de asemenea, pentru a fonda casa de productii “The Public”, impreuna cu Michael Sheen.