Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Vivien Leigh

      Biografie

      Pe 5 noiembrie 1913, in muntii de langa Calcuta, s-a nascut o mica printesa, Vivien Leigh. Din cauza izbucnirii primului razboi mondial, la varsta de sase ani, parintii ei au dus-o in Anglia. Mama ei era de parere ca Vivien ar trebui sa aiba o educatie adecvata in engleza si a insistat asupra plecarii ei la o scoala-manastire (chiar daca Vivien era cu doi ani mai mica decat oricare dintre celelalte fete de la scoala).

       

      Singura sa alinare, era o pisica pe care a gasit-o in curtea scolii si pe care calugaritele au lasat-o sa o ia in dormitorul ei. Prima ei prietena a fost o fata de opt ani, Maureen O'Sullivan, care a fost transferata din Irlanda. In timpul liber, cele doua fete isi foloseau imaginatia, pentru a recreea locurile pe care le-au parasit si locurile unde si-ar dori sa calatoreasca intr-o buna zi.

       

      Dupa 18 luni, mama ei a venit din nou din India pentru a o duce la o piesa de teatru la Londra. In urmatoarele sase luni, Vivien a insistat sa vada aceeasi piesa, de 16 ori. Elevele de la scolile-manastire britanice sunt dornice sa joace in piese de teatru. Fiind o scoala de fete, unele dintre fete trebuie sa joace roluri de sex masculin, care sunt mult mai interesante. Actorul preferat al lui Vivien Leigh era Leslie Howard.