Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      James Coburn

      Biografie

      James Coburn a studiat actoria la UCLA, iar apoi a luat lectii de la renumita Stella Adler, in New York. Dupa mai multe aparitii in piese de teatru, Coburn a jucat in cateva filme western, inainte sa fie distribuit in productia lui John Sturges, The Magnificent Seven (1960).

       

      A lucrat din nou cu Sturges in urmatorul sau proiect Marea Evadare (1963). A jucat apoi in filmul Major Dundeee (1965), prima din numeroasele colaborari cu regizorul Sam Peckinpah. In urmatorii doi ani, a jucat in filmele Our Man Flint (1966) si Dead Heat on a Merry-Go-Round (1966).

       

      In anii 1970, Coburn a avut roluri memorabile in productii cum ar fi Pat Garrett & Billy the Kid (1973), Hard Times (1975) alaturi de Charles Bronson si Cross of Iron (1977). Cu toate acestea, spre sfarsitul deceniului, Coburn a fost diagnosticat cu artrita reumatoida, ceea ce a condus la iesirea din actorie timp de mai multi ani.

      Dupa tratamente nereusite, Coburn a apelat la un terapeut holistic si cu ajutorul unei diete, starea lui s-a imbunatatit.

       

      Astfel, in anii 1990, a revenit in filme si alte productii de televiziune. In mod surprinzator, James Coburn a fost nominalizat de doua ori pentru cel mai bun actor in rol secundar, castigand in 1997, cu performanta din Affliction (1997). La varsta de 70 de ani, Coburn a jucat in 14 filme, printre care Snow Dogs (2002) si The Man from Elysian Fields (2001). A murit in noiembrie 2002, in urma unui atac de cord.