Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Annette Bening

      Biografie

      S-a născut în Topeka, Kansas la 29 Mai 1958 și este cel mai mic copil la părinți dintre cei patru ai familiei Bening. Mama sa, Shirley, a fost solist în corul bisericii, iar tatăl său, Arnett Grant Bening, a lucrat ca agent de vânzări și asigurări. Părinții săi sunt nativi din Iowa și sunt republicani conservatori.

       

      Frații săi sunt Jane Bening (născută în 1953), Bradley Bening (născut în 1955) și Byron Bening (născut în 1957). În 1959 familia sa s-a mutat la Wichita, Kansas, acolo unde și-a petrecut copilăria. În 1965 tatăl său și-a găsit o slujbă în San Diego, California și întreaga familie l-a urmat.

       

      A început să joace încă din liceu, când a avut rolul principal în The Sound of Music. A studiat actoria la Liceul Patrick Henry. Pentru a strânge bani și a se întreține a lucrat ca bucătar pe un vas, acolo unde se recreea făcând scuba diving.

       

      A intrat la Colegiul San Diego Mesa și și-a continuat studiile artistice la Universitatea San Francisco. Încă din acei ani a fost cunoscută pentru talentul său extraordinar și pentru excelenta interpretare a rolului Lady Macbeth din piesa lui Shakespeare.

       

      A fost nominalizată de patru ori la Premiile Oscar, pentru rolurile din filmele The GriftersFrumusețe americană, Being Julia și The Kids Are All Right. Este câștigătoare a două Globuri de Aur pentru două dintre aceste filme. Este căsătorită cu celebrul Warren Beatty.