Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Adela

      "Adela" este o ecranizare după romanul omonim al lui Garabet I.Brăileanu. Filmul urmăreşte incapacitatea de a iubi a unui bărbat de patruzeci de ani,  profund îndrăgostit  dar complexat de propria vârstă, incapabil să rezolve iubirea, în plenitudinea ei, faţă de o femeie mai tânără cu 20 de ani.

       

      Acţiunea se petrece în staţiunea Băltăţeşti, într-un decor romantic, de sfârşit de secol XlX. Doctorul Emil Codrescu este invitat de doamna Mureşan, văduva unui prieten bun, să-şi petreacă vacanţa la conacul acesteia. Se reîntoarce în locuri dragi ale tinereţii şi are surpriza de a o redescoperi pe fiica familiei Mureşan, Adela - acum o femeie frumoasă, fermecătoare şi rafinată, care îl înconjoară cu tandreţe şi admiraţie.

       

      Bărbatul află că Adela e divorţată după un mariaj efemer. Se îndrăgosteşte fulgerător de ea, dar se autoconvinge ca este vorba numai de o simplă amiciţie, ecou al relaţiilor lor pline de farmec şi de candoare petrecute în copilăria fetei. Se comportă indecis, extrem de precaut şi de ezitant în exprimarea sentimentelor. Adela nu înţelege motivul pentru care bărbatul îşi clamează “bătrâneţea”, "vârsta amintirilor şi recapitulărilor".

       

      Iubirea lor este înlocuită cu discuţii elevate despre literatură, muzică, filozofie. Filmul urmăreşte tema romanului: ezitarea, drama nehotărârii personajului de a-şi stabili în mod clar destinul. Există două personaje care-şi croiesc altfel soarta: mama Adelei şi Tolu Drăgan un vechi prieten de front al doctorului. Aceştia, au curajul şi fug scandalos de-acasă. Emil cere numai favoarea de a o striga pe nume, "Adelina!" şi pleacă în lumea largă, ratat şi secătuit.

      CUMPARA

      Voteaza Adela

      Actori & echipa Adela
      Distribuitor
      Pro Video / Euro Entertainment Enterprises
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2012-05-17