Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Aglaja

      (De ce fierbe copilul în mămăligă - 2012)

      Biografic, Drama
      AP12
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Aglaja

      În speranța unei vieţi mai bune, o familie româno-maghiară de circari, fuge de regimul ceauşist şi emigrează în vest, la începutul anilor 80.

       

      Odată ajunşi, ca să poată ramâne în branşă, sunt nevoiți să gasească ceva exotic cu care să impresioneze: mama are un numar special, stă atarnată de păr de cupola circului. Fiica Aglaya este extrem de îngrijorată că mama ei ar putea să moară executând numarul, iar această temere devine o grijă zilnică.

       

      În pofida îngrijorărilor, urmănd tradiţia familiei, ea însăşi ajunge să fie “Femeia cu parul de oţel”.

       

      Filmul, a cărui acţiune se desfăşoară în perioada României comuniste este ecranizarea romanului omonim scris de Aglaja Veteranyi.

       

      „Este o poveste firavă, sensibilă, despre oameni meniți să-i bucure pe alții, călcând deseori peste problemele proprii. În aparență e o lume a lucrurilor câștigate ușor, în realitate însă, fiecare zâmbet are în spate povești cel puțin cutremurătoare. Dar așa e viața, nu iartă pe nimeni în tumultul ei.” – Krisztina Deak.

      Krisztina Deak este una dintre cele mai cunoscute figuri din cinematografia maghiară, având un palmares impresionant ce numără filme precum Mist (1993, regizor), Jadviga's Pillow (2000, regizor, scenarist) sau Who the Hell’s Bonnie and Clyde? (2005, regizor, co-scenarist).

       

      De ce fierbe copilul în mămăligă este o productie Ungaria-Polonia-România şi reuneşte nume importante ale cinematografiei maghiare precum Eszter Ónodi sau Iván Kamarás. Într-unul din rolurile principale spectatorii îl vor putea revedea şi pe Bogdan Zsolt, câştigătorul a două premii UNITER pentru cel mai bun actor.

       

      Producţia filmului, asigurată de Inforg Studio - Ungaria, Opus Film - Polonia şi Hai-Hui Entertainment - România, a primit sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages.

      Voteaza Aglaja

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2012-11-28