Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Apollo 13: The IMAX Experience / Apollo 13

      (Apollo 13 - 1995)
      140 min
      Aventura, Drama, Istoric
      AP12
      Cumpara DVD & Bluray
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Apollo 13: The IMAX Experience / Apollo 13

      "Houston, avem o problemă", aceastea sunt cuvintele care au marcat zilele tensionate ale crizei misiunii Apollo 13. Suspansul, frica, adrenalina la maximum din acele zile sunt surprinse în filmul regizorului Ron Howard, inspirat şi purtând numele misiunii din 1970 care a ţinut cu sufletul la gură o planetă întreagă.   

       

       Astronautul Jim Lovell, comandantul acestei misiuni, interpretat într-un mod cu totul şi cu totul excepţional, de către Tom Hanks şi piloţii modulelor Jack Swigert (Kevin Bacon) şi Fred Haise (Bill Paxton) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul iniţial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viaţa echipajului.

       

      În timp ce curajoşii astronauţi trebuie să aleagă între a muri sufocaţi sau îngheţaţi, Mattingly şi comandantul de la sol (Ed Harris) încearcă cu disperare să recupereze echipajul, conştienţi fiind că aceştia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Pământului. În cele din urmă, cei trei astronauţi ajung cu bine acasă, binecunoscutul happy-end nu a spulberat suspansul unuia dintre cele mai bune filme din ultimii cinci ani.  

       

       "Apollo 13" este cu excepţia a mici detalii, o reproducere fidelă a misiunii de atunci, o alternare superbă între acţiunea din spaţiu şi scenele care au avut loc la sediul NASA, suprinzand cu o acurateţe extraordinară detalii ale triumfului din spaţiu şi de pe Pământ.  Toate scenele şi efectele speciale folosite din acest film au fost cu totul şi cu totul noi, fără a se apela la nici un material documentar, la nici o peliculă anterioară. Realizarea filmului de un realism şocant a fost cu atât mai remarcabilă, cu atât mai mult cu cât este exemplul perfect pentru clişeul "dă viaţă istoriei".

      CUMPARA

      Voteaza Apollo 13: The IMAX Experience / Apollo 13

      Trailer (2) Apollo 13: The IMAX Experience / Apollo 13
      Fotografii (33) Apollo 13: The IMAX Experience / Apollo 13
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-08-23