Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Darclee

      (Darclee - 1961)

      Biografic, Drama
      AG - Audienta Generala
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Darclee

      La vremea lui, în anii ’60, filmul DARCLÉE s-a bucurat de un succes strălucit, nu numai la Bucureşti ci chiar în inima showbiz-ului american, în cinematografele de pe Broadway. Pelicula este dedicată uneia dintre cele mai mari soprane române, care a marcat lumea muzicală internaţională de la sfârşitul secolului 19, Hariclea Hartulari (1868-1939) o femeie cu un destin fascinant.

       

      Cu averea tocată de soţul său la cărţi, tânăra brăileancă, încearcă să se afirme în capitală, unde atrage atenția şi susţinerea compozitorului Gh. Ștefănescu și a cercurilor muzicale. Luptând cu greutăţile materiale, pleacă la Paris să-şi facă o carieră. Debutul parizian i se datorează marelui compozitor Ch. Gounod, care-i oferă rolul Margaretei în opera Faust şi-i sugerează numele de scenă Darclée. Devine mamă. Soţul primeşte o moştenire şi indiferent la ascensiunea Haricleei, o părăseşte întorcându-se în ţară.

       

      În scurt timp, soprana română cucereşte publicul şi devine preferata multor compozitori celebri ai timpului. Giacomo Puccini compune pentru vocea ei Tosca, Pietro Mascagni - Iris, iar Alfredo Catalani - La Wally. Hariclea Darclée s-a impus ca primadonna în marile teatre de operă de la Paris, Moscova și Sankt Petersburg, Nisa, Berlin, Florenţa, Milano, Roma, Buenos Aires, Lisabona, Barcelona, Madrid, Monte Carlo.

       

      Consacrarea i-a fost asigurată pe celebra scenă a Scalei din Milano în opera Le Cid de Massénet, aplaudată chiar de Giuseppe Verdi. Adulată de public, adorată de parteneri şi de muzicieni, de aristocrați şi capete încoronate, Darclée a avut o singură mare iubire, dar imposibilă, pentru baritonul Eugenio Giraldoni. Filmul se încheie cu o scenă emoţionantă, încoronarea visului de-o viaţă al Haricleei: înfiinţarea Teatrului liric Naţional Român.

      Voteaza Darclee

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2012-01-30