Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Don Carlos

      122 min
      Drama, Istoric, Romantic, Thriller
      AG - Audienta Generala
      Cumpara DVD & Bluray
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!

      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Don Carlos

      Piesa Don Carlos i-a fost inspirata lui Friedrich Schiller de celebrele Legende negre spaniole, conform carora regele Filip al II-lea al Spaniei (Mircea Albulescu) era suspectat ca si-a ucis propriul fiu, aflat in floarea varstei, din ratiuni politice si amoroase. 

      Carlos, infante de Spania, print de Asturias este logodit cu frumoasa printesa franceza Elisabeta de Valois (Elvira Deatcu), fata de care nutreste o mare iubire. Din interese politice, cei doi tineri sunt despartiti brutal, iar Elisabeta devine sotia regelui si mama vitrega a lui Carlos. Iubirea pura, nestinsa, conflictele permanente dintre tata si fiu, atasamentul printului fata de lupta de eliberare a Tarilor de Jos, de sub asuprirea absolutista a lui Filip, va duce la un deznodamant tragic. 

      Don Carlos incearca sa recucereasca inima Elisabetei. Ea ii refuza avansurile, din respect pentru tron si pentru linistea tarii. Marchizul de Posa, prieten din copilarie al infantelui, incearca sa-i deturneze suferinta Printului, insuflandu-i idealuri mult mai inalte decat cele erotice. Planul lor, in care Carlos (Marius Stanescu) urma sa preia conducerea Flandrei, esueaza. Cei doi sunt descoperiti. 

      Printul este inlocuit cu Ducele de Alba, un militar crud si ambitios. Pedeapsa e crunta. Marchizul este ucis si infantele surghiunit in propriul palat. Planuieste sa fuga in Flandra si e sprijinit de regina. Sunt prinsi si Don Carlos este dat pe mana Inchizitiei, invocandu-se motivul tradarii de tara si a bisericii catolice.

      CUMPARA

      Voteaza Don Carlos

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-07-14