Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      It Could Happen to You

      (Un bacşis de 2 milioane de dolari - 1994)
      101 min
      Comedie, Drama, Romantic
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis It Could Happen to You

      Un poliţist câştigă la loterie, dar se hotărăşte să împartă banii cu o chelneriţă căreia, în loc de bacşis, îi promisese jumătate din eventualul premiu.

       

      În It Could Happen to You, Nicolas Cage e... delicios de amabilul Charlie Lang, un poliţist newyorkez care nu vrea decât să facă lucruri bune. Îşi doreşte copii, dar Muriel, afurisita lui de nevastă (Rosie Perez, delirantă), o coafeză tupeistă, e prea preocupată de lucrurile materiale ca să-i pese. Eu sunt CNN-ul şi ea e teleshoping-ul, spune Charlie la un moment dat. În acelaşi timp, Muriel se plânge că Charlie nu e destul de ambiţios ca să promoveze.

       

      Aşa că, atunci când Charlie nu ajută oamenii aflat la datorie, se joacă cu copiii din cartier în faţa blocului. Intriga intră în scenă atunci când Muriel are un vis pe care-l interpretează în numere de loterie. Nu foarte convins, Charlie cumpără un billet şi notează prost numerele.

       
      Mai târziu, în aceeaşi zi, intră într-un restaurant unde o chelneriţă (Bridget Fonda) are cea mai groaznică zi din viaţa ei. Charlie e amărât că nu are destui bani ca să-i lase bacşiş, aşa că îi oferă jumătate din potenţialul câştig la loterie.

       

      Ea e convinsă că n-o să-l mai vadă niciodată. Ei bine, aţi ghicit - Charlie câştigă 4 milioane. Şi, spre disperarea soţiei, e hotărât să-şi ţină promisiunea făcută lui Yvonne. Restul filmului este despre cât de repede cheltuieşte Muriel cele 2 milioane ale sale şi cât de multe fapte bune fac Charlie şi Yvonne în acelaşi timp.

      Arta comediei gentile cu personaje inocente, modeste şi adorabile a dispărut aproape complet în vremurile actuale, clacând în faţa farsei grosolane, a personajelor dure şi cinice. Aşa că, la vremea lui, în 1994, filmul It Could Happen to You a fost antidotul perfect pentru aproape orice era pe piaţă.

       

      De fapt, e chiar o uşurare că Andrew Bergman face filme, deşi se pare că s-a născut prea târziu. Scenaristul şi regizorul lui Honeymoon in Vegas şi The Freshman, de data aceasta lucrând pe un scenariu de Jane Anderson, ne oferă personaje, relaţii şi situaţii de comedie sofisticată care par aproape deplasate în faţa mega-producţiilor multiplex gen Matrix sau Stăpânul inelelor. 

      Chiar dacă ştii de la bun început încotro se îndreaptă, filmul are o dulceaţă irezistibilă. Charlie şi Yvonne sunt atraşi unul de celălalt, în timp ce Muriel plănuieşte să divorţeze şi să păstreze banii doar pentru ea. Multe dintre instrumentele comediei sofisticate există şi aici - coincidenţe, scene de proces, un hotel luxos unde Charlie şi Yvonne dau unul peste celălalt.

       

      Amândoi protagoniştii sunt excelenţi, în timp ce Perez e un binevenit contrapunct cu venin. Există şi o gramădă de roluri secundare pentru savoare. Finalul împrumută ceva din Miracle on 34th Street şi patinează frumos între şarm şi sensibilitate. Această ultimă revelaţie va umple ochii de lacrimi şi celor mai amari dintre noi. Evidentul sentiment - banii nu pot cumpăra fericirea - e morala. Însă felul în care se ajunge aici e pur divertisment - râsete sănătoase, plus o senzaţională chimie între Cage şi Fonda, pe scurt, romance-ul absolut.

      Voteaza It Could Happen to You

      Fotografii (37) It Could Happen to You
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2012-11-30