Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Livada de visini

      116 min
      Drama
      AG - Audienta Generala
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Livada de visini

      Cehov strecoară în titlul piesei un simbol definitiv pierdut. Livada cu vișini a familiei reprezintă în sufletele tuturor locuitorilor conacului tinereţea şi fericirea rămase într-un trecut îndepărtat. În acelaşi timp, livada semnifică şi imposibilitatea unei iubiri curate într-un mediu sufocant, lipsit de scrupule. Cehov reia aici tema balzaciană a transferului de putere, de avere.

       

      Stăpâna livezii, Liubov Ranevskaia, bătrână şi dezrădăcinată, trăieşte la Paris, de dragul unui iubit trădător, ajuns la ananghie printre străini. Revine în Rusia, pentru a vinde vişinii. Este aşteptată de Lopahin, un ţăran îmbogăţit, urmaş al robilor de pe moşie, om frust, care cumpără totul pe bani peşin şi care ştie cu exactitate valoarea lucrurilor și a oamenilor. Ranevskaia visează să o mărite pe Varia, fiica ei adoptivă, cu Lopahin. Lopahin are însă alte socoteli. Refuzul brutal al țăranului și eroziunea morală a mediului în care trăieşte, o îmbolnăvesc pe Ranevskaia care se întoarce la Paris.

       

      "Aproape mereu, atunci când se vorbeşte despre "Livada de vişini", se vorbeşte (mai mult sau mai puţin nuanţat) se vorbeşte despre inconştienţa şi inacţiunea în faţa morţii. Cred că există, însă, şi un alt fel de a privi lucrurile - şi asta am încercat noi să facem - acela în care putem citi "Livada de vişini" ca pe un MIC TRATAT DE LUCIDITATE în faţa morţii.(Claudiu Goga)

      Voteaza Livada de visini

      Fotografii (5) Livada de visini
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2012-03-02