Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Moromete Family: On the Edge of Time

      (Moromeții 2 - 2018)

      Drama
      AG - Audienta Generala
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Moromete Family: On the Edge of Time

      "Moromeții 2" continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horațiu Mălăele), care locuieşte în satul din Câmpia Dunării. Lumea pe care familia Moromete o cunoștea, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, s-a schimbat. Obsesia lui Moromete pentru pământ a rămas, iar totul se învârte în jurul muncii câmpului.

       

      Totul este însă dat peste cap odată cu venirea noului regim comunist, care propovăduiește egalitatea, iar diferențele se şterg într-un mod forțat și violent. Oamenii trăiseră mai bine sau mai greu, dar fiecare putea să vorbească despre tot și despre toate. Odată cu venirea comuniștilor „adevărul” devine unul singur, iar colectivizarea va răsturna cu susul în jos toată lumea lui Moromete.

       

      Anii 1945-1946 ne prezintă un Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile de-o viață continuă. Reproșurile au legătură cu pământul, copiii din prima căsătorie a lui Ilie și gelozia femeii.

       

      Doi dintre copiii cei mari ai lui Moromete au plecat la București. Unul a murit, iar cel mic făcuse deja trei clase la liceu și se oprise înainte de ultimul an, din motive financiare. Niculae (Iosif Paștina) își dorește cel mai mult să învețe și să termine școala. El este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi.

       

      Ilie Moromete și-ar fi dorit ca fiii săi să rămână în sat și să muncească împreună pământul pe care îl au aveau. Ce se întâmplă este foarte departe de această proiecție. Cei tineri vor să vândă pământul, în timp ce Ilie încearcă cu disperare să-l păstreze. Promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi, îl vor pune la încercare şi pe Niculae Moromete, care va deveni ziarist și scriitor.

       

      "Moromeții 2" este continuarea filmului "Moromeții" din 1988, iar ambele filme poartă semnătura regizorului Stere Gulea.

      100% - 5 voturi
      0% - 0 voturi

      Voteaza Moromete Family: On the Edge of Time

      Actori & echipa Moromete Family: On the Edge of Time
      Regie
      Distribuitor
      Transilvania Film
      Fotografii (11) Moromete Family: On the Edge of Time
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2018-10-10