Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Persepolis

      (Persepolis - 2007)
      96 min
      Desene animate, Biografic, Drama, Razboi
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Persepolis

      Persepolis este povestea subtilă a unei fete din Iran, ce se desfăşoară în timpul Revoluţiei islamice. Prin ochii personajului principal, Marjane (Chiara Mastroianni), o fetiţă precoce şi directă în vârstă de 9 ani, vedem cum speranţele oamenilor sunt zdrobite pe măsură ce fundamentaliştii preiau puterea - forţând femeile să poarte văl şi întemniţând mii de oameni.

       

      Inteligentă şi neînfricată, ea îi fentează pe "gardienii sociali" şi descoperă muzica punk. Dar din momentul în care unchiul ei este executat fără sens şi bombele încep să cadă peste Teheran în razboiul dintre Iran şi Irak, frica de zi cu zi ce însoţeşte traiul în Iran devine palpabilă. 

       

      Pe măsură ce creşte, îndrazneala Marjanei îi face pe părinţii acesteia să îşi facă griji cu privire la siguranţa ei. Astfel, la vârsta de 14 ani, aceştia iau dificila decizie de a o trimite la şcoală în Austria. Vulnerabilă şi singură într-o ţară străină, fata trece prin experienţele tipice ale adolescenţei. Cu timpul este acceptată şi chiar găseşte iubirea, dar după ce termina liceul, se simte singură şi îi este foarte dor de casă. Marjane hotărăşte să se întoarcă în Iran pentru a trăi aproape de familia ei, deşi acest lucru înseamnă că trebuie să poarte văl şi să trăiască într-o societate tiranică.

       

      După o perioadă dificilă de adaptare, începe să urmeze cursurile şcolii de arte şi se căsătoreşte, în tot acest timp continuând să comenteze ipocrizia pe care o vede în jur. La vârsta de 24 de ani, realizează că, deşi este complet Iraniană, nu poate trăi în Iran. Cu inima sfâşiată, decide să îşi părăsească patria şi să plece în Franţa, optimistă în ceea ce priveşte viitorul ei, marcat permanent de trecut. 

      Voteaza Persepolis

      Trailer (2) Persepolis
      Fotografii (12) Persepolis
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-08-10