Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      The Wire

      (Cartelul crimelor - 2002)
      60min/episod
      Crima, Drama, Mister
      AP12
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis The Wire

      "Cartelul crimelor" este o producţie HBO realistă şi neşlefuită ce prezintă un univers pe cât de şocant, pe atât de realist, în care limitele dintre bine şi rău sunt încălcate cu fiecare ocazie. Realizând cronica afacerilor de familie cu droguri pe parcursul a mai multor generaţii şi ilustrând eforturile poliţiei din Baltimore de a-i prinde, serialul încearcă să facă o paralelă între aceste organizaţii şi bărbaţii şi femeile din fiecare tabără a luptei.

       

      În cuvintele lui Gary W. Potter, profesor de criminalistică şi studii poliţiste la Universitatea Eastern Kentucky, care a scris despre scandaluri bancare din anii 1980, putem găsi unele dintre premisele principale ale serialului: "Există o diferenţă mică, dar foarte importantă, între acei oameni consideraţi respectabili şi cinstiţi de către societate şi acei oameni consideraţi infractori şi gangsteri. Lumea finanţelor corporatiste este la fel deşi poate chiar mai periculoasă decât orice ghetou. Diferenţele dintre afaceri, politică şi crimă organizată sunt cel mult artificiale şi, în realitate, irelevante. În loc să fie considerate disfuncţii ale societăţii, crima corporativă, crima organizată şi corupţia politică sunt de fapt elemente de bază ale vieţii politico-economice a Americii".

       

      În primul sezon, acţiunea se concentrează pe eforturile poliţiei, adesea inutile, de a se infiltra în arena drogurilor din partea de vest a oraşului Baltimore, condusă de Avon Barksdale şi de mâna sa dreaptă, Stringer Bell.

      100% - 1 vot
      0% - 0 voturi

      Voteaza The Wire

      Trailer (6) The Wire
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-07-21