Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Uzak

      (Departe - 2002)
      110 min
      Drama
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Uzak
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Uzak

      Film despre conflictul oras-sat, "Uzak" are doua personaje principale: Mahmut (Muzaffer Ozdemir), un fotograf care face cariera la Istanbul, si Yusuf (Emin Toprak), varul acestuia, alungat din mica sa localitate de inchiderea fabricii la care lucra.

       

      Disperat sa faca rost de bani pentru a-si intretine familia ramasa acasa, Yusuf are nevoie de tot ajutorul varului sau. Cu toate acestea, diferentele dintre cei doi casca o prapastie prevestitoare de necazuri. Mahmut este un orasean pur-sange, dependent de mediul cosmopolit al Istanbulului si afectat de nevrozele unei mari capitale, pe cand Yusuf este un muncitor simplu, ale carui obiceiuri si igiena defectuoasa devin curand extrem de enervante. U

       

      n film despre singuratate si alienare, despre refuzul apropierii si al ajustarii personale la contactul cu aproapele, "Uzak" este unul dintre cele mai apreciate filme europene ale ultimilor ani.
      Apartamentul in care s-a filmat este chiar apartamentul regizorului, iar interpretul lui Yusuf este de fapt chiar varul lui Nuri Ceylan Ceylan.


      La festivalul de film de la Cannes, premiul pentru cel mai bun actor le-a revenit celor doi actori, Ozdemir si Toprak. Din nefericire, Emin Toprak murise intr-un accident de masina doar la cateva zile dupa ce se anuntasera nominalizarile.

      Voteaza Uzak

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-08-26