Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Anunta-ma

      Cand se lanseaza in cinema

      Cand se lanseaza pe DVD

      Cand apar stiri noi

      Cand vine la TV

      Sinopsis Vanatoarea de vulpi

      Filmul "Vânătoarea de vulpi" este considerat un moment de graţie încinematograful românesc. Este vorba de o adaptare a romanului "Nişte ţărani" de Dinu Săraru, a cărui acţiune se plasează în anii 50, perioadă disperată înistoria satului românesc, momentul în care regimul politic decide colectivizarea obligatorie a agriculturii.

       

      Personajele principale, Năiţă Lucean şi prietenul său Pătru cel Scurt, sunt doi ţărani care fac eforturi lipsite de speranţă pentru a supravieţui tăvălugului politico-ideologic. Ei ştiu şi simt că viața lor se va schimba răsturnându-li-se obiceiurile, tradiţiile și datinile cu care trăiau. Ca să nu li se răpească avutul la “colhoz”, Năiţă foloseşte cu viclenie chiar legile în vigoare.

       

      Singura lui şansă de a mai păstra o bucăţică de pământ este să ridice cât mai multe temelii de case, terenul acestora neintrând în proprietatea colectivă. Lupta lui Năiţă, Pătru şi consătenii lor este istovitoare şi fără garanţii de reuşită. Vine iarna și nu se știe ce aduce primăvara... "Vânătoarea de vulpi" exprimă metafora hăituirii și a distrugerii țărănimii ca și clasă socială în România.

       

      În raport cu romanul, regizorul Mircea Daneliuc impune în film criterii temporare proprii în desfăşurarea evenimentelor. Pelicula începe şi se termină cu secvenţe de la înmormântarea lui Pătru. Cortegiul funerar, lung şi tăcut devine simbolul dispariţiei unei lumi milenare.

      CUMPARA

      Voteaza Vanatoarea de vulpi

      Actori & echipa Vanatoarea de vulpi
      Distribuitor
      Fotografii (9) Vanatoarea de vulpi
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor
      2011-12-08