Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Pisica pe acoperisul fierbinte - 1958 (Cat On A Hot Tin Roof)

      Sinopsis

      "Nu traiesc cu tine!" ii riposteaza Maggie (Elizabeth Taylor) lui Brick (Paul Newman). "Ocupam aceeasi cusca, asta e tot".

       

      Situatiile emotionante si dialogurile dure din piesa lui Tenesee Williams - Pisica pe acoperisul fierbinte / Cat On A Hot Tin Roof - care a castigat Premiul Pulitzer in 1955, tunau precum inceputul unei furtuni in acest film cu performante deosebite si o abordare a unor teme mature care l-au facut numarul unu in box-office-ul din 1958.

       

      Paul Newman a primit prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul fostului sportiv-erou Brick. Intr-un rol care a marcat trecerea la maturitatea profesionala, Elisabeth Taylor a primit cea de-a doua nominalizare la premiile Oscar.

       

      Nominalizat la sase categorii la premiile Oscar inclusiv pentru “Cel mai bun film” cu o distributie ca Burl Ives (care a repetat triumful sau de pe Broadway in rolul mitomanului pesimist Big Daddy), Judith Anderson si Jack Carson, Pisica pe acoperisul fierbinte / Cat On A Hot Tin Roof este un film de-a dreptul incendiar.