Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Cazul Scottsboro - 2006 (Heavens Fall)

      Sinopsis

      In primăvara anului 1931, nouă bărbaţi de culoare au fost arestaţi sub acuzaţia că ar fi violat două femei albe din Scottsboro, Alabama. La scurt timp după arestare, ei au avut parte de un proces rapid în urma căruia au fost condamnaţi la moarte pe scaunul electric.

       

      Vestea condamnării s-a răspândit cu iuţeală, iar situaţia lor a devenit un caz celebru care a alimentat acţiunile organizaţiilor pentru drepturi civile, forţând astfel Curtea Supremă a Statelor Unite să accepte apelul. Samuel Leibowitz, un celebru avocat new-yorkez, s-a oferit să fie avocatul apărării în noul proces desfăşurat în Alabama – un stat în care segregaţia rasială în acele vremuri era foarte puternică.

       

      Călătoria lui Leibowitz în Sud simbolizează polaritatea societăţii americane din acele timpuri, iar demersul său juridic a fost o piatră de hotar în istoria justiţiei americane. Inspirat din fapte reale, Cazul Scottsgoro examinează diferenţele din societatea americană a acelor timpuri şi totodată ne ajută să înţelegem mai bine ideea că numai prin educaţie şi toleranţă putem trăi în armonie indiferent de apartenenţa socio-culturală.