Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Craciun Fericit - 2005 (Joyeux Noel)

      Sinopsis

      Craciun fericit / Joyeux Noel se bazeaza pe o realitate istorica mai putin cunoscuta marelui public: un eveniment ce s-a petrecut cu adevarat in Ajunul Craciunului, in 1914.

       

      Pe campul de lupta al primului razboi mondial, eroii principali ai ecranizarii iau parte la o fraternizare fara precedent intre soldatii germani, francezi si scotieni. "Ofiterii si soldatii care se macelarisera pana atunci in transee au aruncat armele pentru a imparti vin si mancare, pentru a face schimb de fotografii si de amintiri si pentru a juca fotbal in zapada", scrie Hollywood Reporter.

       

      Totul a inceput cu un colind. Scotienii il cantau la ei in transee, germanii, ceva mai departe. Tenorul Nikolaus Sprink (Benno Furmann) a iesit apoi in plin camp, continuand sa cante. Imediat, un cimpoi scotian a inceput sa il acompanieze. Pentru nici unul nu mai exista frica de a fi impuscat in cateva secunde "de ceilalti". In scurt timp, langa ei aveau sa vina si francezii. Si-au strans mana, si-au dat unii altora tigari sau cate-o bucata de ciocolata, urandu-si "Craciun fericit / Joyeux Noel !"