Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Adevaratul curaj - 2010 (True Grit)

      Sinopsis

      Adevaratul curaj/ True Grit prezinta faptele din punctul de vedere al unei adolescente in varsta de 14 ani pe nume Mattie Ross (Hailee Steinfeld), care doreste cu orice pret sa razbune moartea tatalui ei.

       

      Dupa ce Frank Ross (Philip Knobloch) este impuscat mortal de catre Tom Chaney (Josh Brolin), curajoasa lui fiica isi propune sa il gaseasca pe vinovat si sa il aduca in fata instantei de judecata, angajandu-l in acest scop pe seriful cu un singur ochi Reuben Cogburn (Jeff Bridges). 


      Pentru ca nu are incredere deplina in seriful alcoolic, imbatranit si amator sa isi foloseasca arma din dotare, Mattie insista sa il insoteasca pe acesta in misiunea de cautare a criminalului, chiar daca incursiunea pe teritoriile ostile ale indienilor este foarte periculoasa.

       

      Reuben Cogburn si Mattie Ross sunt insotiti si de politistul La Boeuf (Matt Damon), care vrea sa il aduca pe Tom Chaney in fata justitiei pentru o alta crima. Cei trei au de infruntat pericole si surprize care pun la grea incercare adevaratul curaj al fiecaruia.


      Adevaratul curaj/ True Grit este un remake al western-ului clasic cu acelasi titlu din anul 1969 si inspirat din romanul omonim al autorului Charles Portis.