Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Femeia visurilor - 2005

      Sinopsis

      In filmul romanesc Femeia visurilor, Dan Pita construieste de aceasta data, pe baza scenariului scris de Rasvan Popescu, povestea unui regizor, Thomas (Dan Condurache), aflat la apogeul carierei, obsedat de "angoasele si de nalucirile femeii dorite, dar mai ales de cautarile profesionale", dupa cum spune regizorul.

       

      Desi filmele sale sunt premiate, iar el este iubit de public, de actori si de prieteni, Thomas este chinuit de dorinta de a realiza filmul care sa-i ilustreze viata. Are nenumarate discutii cu producatorul lung-metrajului, Nene (interpretat de Razvan Vasilescu), care este preocupat in principal de latura economica a filmului, insa il sprijina pe artist pe cat posibil.

       

      Asa cum ne-a obisnuit deja, Dan Pita realizeaza si de aceasta data un film complex (Femeia visurilor) a carui actiune se desfasoara pe mai multe planuri: cel real, al echipei de filmare, cu rutina ei si cel al amintirilor lui Thomas – el si Noa, el si Fabian (sotul lui Noa), el si mama sa, el si sotia , dar si un plan imaginar – de exemplu, Thomas are viziunea unui duel de ev mediu cu Fabian (Claudiu Bleont) sau viseaza ca participa la o mare receptie in cinstea sa.