Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Luke, mana rece - 1967 (Cool Hand Luke)

      Sinopsis

      Luke, mana rece / Cool Hand Luke este un filme despre pacat sau nonconformism. Sentinta: puscaria. Paul Newman interpreteaza unul dintre rolurile sale preferate in Luke, mana rece / Cool Hand Luke - singuraticul care nu vrea – sau nu poate – sa se adapteze regulilor captivitatii.

       

      Acest rol pune in evidenta si interpretarile anterioare ale lui Newman: Luke este fel ca The Hustler, dar fara visul victoriei, la fel ca Harper, dar fara misiune morala, la fel ca Hud, dar fara tatal pe care sa il sfideze.

       

      “Da-i unui actor un script bun si el va schimba lumea”, a spus Newman, dupa ce a declarat ca scenariul de la Luke, mana rece / Cool Hand Luke ca este cu siguranta cel mai bun pe care l-a citit. “Luke este rece si indiferent, dar nu poate invinge sistemul pe care il dispretuieste”.

       

      Acesta este motivul pentru care si scenariul este atat de bun: co-scenaristul Donn Pearce a petrecut doi ani din viata in puscarie. Distributia este coplesitoare, incluzandu-i pe George Kennedy, castigator de premiu Oscar cu rolul Dragline, este cel ce il ajuta pe Paul Newman sa supravietuiasca in puscarie.

       

      Strother Martin este capitanul care ii reproseaza lui Luke celebrul citat: “Ceea ce avem aici este… imposibilitatea de a comunica”. Dar in acest film nu este vorba de asa ceva. Cu replici inteligente si o poveste foarte buna, Luke mana rece / Cool Hand Luke este un succes rasunator.