Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Micmacs - 2009 (Micmacs )

      Sinopsis

      Micmacs / Micmacs à tire-larigot este povestea lui Bazil (Jean-Pierre Marielle) care care la varsta de 9 ani si-a pierdut tatal, care a fost ucis de o mina antipersonal in desertul marocan in timp ce isi satisfacea serviciul militar.

       

      Dupa ce mama lui a innebunit de durere, copilul a fost trimis la un orfelinat. Ca adult, Bazil s-a angajat la un magazin de casete video, acolo unde a fost grav ranit de un glont ratacit in timpul unui schimb de focuri desfasurat in plina strada, ramanand pentru toata viata cu proiectilul infipt in creier.

       

      Dupa ce a fost externat din spital, barbatul si-a pierdut locul de munca si locuinta si a fost adoptat de catre o "familie" de inadaptati social alcatuita din Placard, Fracasse, Remington, Calculette, Caoutchouc si Tambouille.

       

      Intr-o zi Bazil a descoperit sediile celor doua companii rivale de armament ce produsesera mina antipersonal care i-a omorat tatal si respectiv glontul care l-a ranit pe el insusi si a inteles ca scopul lui in viata este sa ii doboare la pamant pe patronii acestora.

       

      Cu ajutorul noilor prieteni, care dovedesc tot felul de talente ascunse, precum si recurgand la o serie de trucuri ingenioase, Bazil reuseste sa ii asmuta pe directorii executivi ai celor doua companii unul impotriva celuilalt, in comedia Micmacs / Micmacs à tire-larigot.