Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      La graniţă - 2018 (Border)

      Sinopsis

      Border/ La graniță” spune povestea Tinei (Eva Melander), un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, care este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Practic, e ca și cum ar mirosi vina ori intențiile ascunse. Însă când Vore, un tip suspect (Eero Milonoff), trece prin fața ei, capacitățile sale sunt puse la încercare pentru prima dată. Tina știe că Vore ascunde ceva, dar nu poate identifica ce anume. Mai rău, simte și o atracție bizară față de el. În timp ce dezvoltă o relație specială cu el, Tina își descoperă, în sfârșit, adevărata identitate. La fel ca Vore, ea nu aparține acestei lumi. Întreaga sa existență s-a bazat pe o minciună, iar ea este nevoită să aleagă acum: să continue să trăiască în impostură sau să îmbrățișeze revelațiile terifiante ale lui Vore. 

       

      Border/ La graniță” este bazat pe povestirea omonimă din volumul “Let the Old Dreams Die”, scris de John Ajvide Lindqvist, o senzație a literaturii fantastice suedeze.

       

      În regia lui Ali Abbasi, “Border/ La graniță”  a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2018, unde a fost premiat cu Cel mai bun film din secțiunea Un Certain Regard. După vizionarea de pe croazetă, critica a recunoscut că este “un film ce are rara calitate de a-l simți într-un fel în care n-ai mai simțit nimic din tot ce ai mai văzut până atunci” (Screendaily), cu “momente de sentiment curat – pur extaz, pură furie, pură dorință, pură ferocitate – ce trebuie pus pe scara celor mai palpitante experiențe cinematografice avute vreodată” (New Yorker).