Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Războiul rece - 2018 (Cold War)

      Sinopsis

      “Cold War/ Zimna Wojna” este plasat în perioada războiului rece, în Polonia, și ne spune pasionanta poveste de dragoste dintre doi oameni de condiții sociale diferite, cu temperamente la poluri opuse, aparent nepotriviți, dar incapabili să renunțe unul la celălalt.

       

      Pentru acest film, regizorul polonez Pawel Pawlikowski s-a inspirat din viața părinților săi, iar “Cold War” a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes.

       

      Coloana sonoră pe ritmuri de jazz și rock and roll se împletește perfect cu povestea furtunoasă a cuplului în „una dintre cele mai colorate experiențe pe care le vei vedea vreodată alb-negru”, scrie revista Time Out.

       

      Cold War/ Războiul Rece” a fost marele câștigător la gala premiilor decernate de Academia Europeană de Film, obținând cinci premii la categoriile cel mai bun film european, cel mai bun scenariu, cea mai bună actriţă europeană (Joanna Kulig), cel mai bun monteur şi cel mai bun regizor.

       

      Iubit de critici, dar și de public, “Cold War” are forța de odinioară a cinematografului polonez clasic și este considerat un favorit al Oscarurilor pentru film străin încă dinainte ca filmul să fi fost nominalizat oficial de Polonia în această cursă, aflăm din The Guardian.